Lovačko društvo Borovo

Lovci i društvo sa tradicijom

Druga kobasicijada u Borovu

U nedelju, 16.02.2020. godine u Borovu održana je druga po redu borovska Kobasicijada u organizaciji lovačkog društva "Borovo", a pod pokroviteljstvom Opštine Borovo. Lepo vreme koje je obeležilo mesec februar ove godine, izmamilo je tristotinjak posetilaca iz Borova i okoline kako bi uživali u jelu i piću i veseloj atmosferi za koju se pobrinuo tamburaški sastav "Dunavske zore" iz Borova. Borovski mesari Bojan Jović i Dragan Kolarević, uz pomoć lovaca LD "Borovo" i članova udruženja ZUSOP, obradili su dve svinjske polutke koje su odmah po obradi, na radost svih prisutnih, završile na roštilju u vidu kobasica i pečenog mesa. I ovaj je put Kobasicijada imala takmičarski karakter pa je tako ove godine pred stučni žiri u sastavu Mile Mitić, Rajko Jeremić i Svetislav Vukosavljević, inače majstore mesarskog zanata, 35 tamičara iz Borova i okoline iznelo ovogodišnje suve kobasice. Prema rečima žirija, izbor najboljih nije bio nimalo lak jer je konkurencija i kvaliteta bila puno jača nego prošle godine. Treće mesto na ovogodišnjoj kobasicijadi je osvojio dugogodišnji borovski lovac i vlasnik OPG-a Vukotić Branislav Vukotić, drugo mesto osvojio je Ljubomir Plećaš iz Jagodnjaka, a najsjajnije odličje kući je poneo Dejan Petrović, ugledni borovski poljoprivrednik, lovac i otac prošlogodišnjeg pobednika Milana Petrovića. Osim pomenutog, učesnici ovogodišnje Kobasicijade bila su i dva OPG-a, OPG Mandić iz Bobote i OPG Vukotić iz Borova, kao i mesnice Bođirković koji su izložili razne slatke i slane sremske delicije. Titulu najlepše uređenog štanda odneo je OPG Vukotić. Druženje uz jelo, piće i muziku nastavljeno je do kasnih poslepodnevih sati.

Utakmica TRAP pucanja 15.09.2019.

LD „Borovo“ je, prema rasporedu županijske lige, bilo domaćin utakmice lovnog streljaštva u disciplini TRAP dana 15.09.2019. godine. Na samu utakmicu se odazvalo 10 (deset) ekipa uključujući našu: LD „Borovo“ Borovo, "Venator" Slavonski Brod, LD "Fazan" Negoslavci, "Trap-skeet" Ostrovo, LD „Jelen“ Gaboš, LD „Gaj 2“ Županja, LD "Vepar" Cerić, LD "Soko" Bobota, LD „Gradina“ Donje Novo Selo, LD "Fazan" Vera. Po završetku takmičarskog dijela, Goran Skokić i Bojan Rakazović su prozvali pobjednike te im uručili pehare i medalje.

Opširnije:Utakmica TRAP pucanja 15.09.2019.

Utakmica TRAP pucanja 30.06.2019.

LD „Borovo“ je, prema rasporedu županijske lige, bilo domaćin utakmice lovnog streljaštva u disciplini TRAP dana 30.06.2019. godine. Na samu utakmicu se odazvalo 10 (deset) ekipa uključujući našu: LD „Borovo“ Borovo, LD „Jelen“ Gaboš, LD „Jastreb“ Babina Greda, LD „Gaj 2“ Županja, LD „Jastreb“ Stari Jankovci, LD „Srndać“ Ilok, LD „Gradina“ Donje Novo Selo, LD „Jelen“ Ostrovo, LD „Venator“ Slavonski Brod i LD „Sokol“ Privlaka. Po završetku takmičarskog dijela, Goran Skokić i Bojan Rakazović su prozvali pobjednike te im uručili pehare i medalje.

Opširnije:Utakmica TRAP pucanja 30.06.2019.

Lovačka zabava 2019. godine

Dragi prijatelji,

lovačko društvo "Borovo" iz Borova organizira tradicionalnu lovačku zabavu 29.11.2019. u restoranu "Galeb" u Borovu sa početkom u 19:00h.

Ulaznice možete kupiti po cijeni od 100,00kn kod potpredsjednika društva Milenka Vukosavljevića (098 492 040).

Pozivamo Vas da svojim prisustvom uveličate našu zabavu.

Održana prva Kobasicijada u Borovu

U nedelju, 03.02.2019. u Borovu održana je prva borovska Kobasicijada u organizaciji lovačkog društva "Borovo", a pod pokroviteljstvom Opštine Borovo. Ni kiša i loše vreme nisu omeli dvestotinjak Borovaca i gostiju da se okupe u opštinskom dvorištu. Borovski lovci opet su se pokazali kao dobri domaćini pa su tako obezbedili šatore, piće, kao i sveže pripremljene kobasice koje su svojim stručnim rukama punili i pekli borovski mesari Bojan Jović, Željko Hil i Dragan Kolarević. U takmičarskom delu učestvovalo je 24 takmičara koji su pred tročlani žiri, inače majstore mesarskog zanata, u sastavu Mile Mitić (predsednik), Živojin Bođirković i Rajko Jeremić, izneli svoje suhomesnate delicije. Prema rečima žirija, izbor najboljih nije bio nimalo lak, pa je tako razlika u nijansama presudila. Treće mesto zauzeo je Rajko Lukić, borovski lovac, ugledni obrtnik i aktivni član mnogobrojnih udruženja, drugo mesto Milenko Arsić, dok je po oceni žirija najbolji bio Milan Petrović, sin uglednog borovskog poljoprivrednika i lovca Dejana Petrovića. Druženje se nastavilo do poslepodnevnih sati uz jelo i piće, a za dobro raspoloženje pobrinio se tamburaški sastav "Dunavske Zore" iz Borova.

Utakmica TRAP pucanja 16.09.2018.

LD „Borovo“ je prema rasporedu savezne lige, a u sklopu Borovskog leta 2018. godine, bilo domaćin utakmice lovnog streljaštva u disciplini TRAP na dan 16.09.2018. godine. Na samu utakmicu se odazvalo 5 (pet) ekipa uključujući našu: LD „Borovo“ Borovo, LD „Jelen“ Gaboš (dvije ekipe), LD „Bobota“ Bobota, LD „Jastreb“ Babina Greda. Po završetku takmičarskog dijela, Goran Skokić je prozvao pobjednike te im uručio pehare i medalje. Predsjednik LD „Borovo“ Borovo, Jovan Okovački je u ime cijelog društva čestitao učesniku Marijanu Karabaliću za osvajanje prvog mjesta na prvenstva Hrvatske u disciplini TRAP te mu uručio prigodan poklon.

Opširnije:Utakmica TRAP pucanja 16.09.2018.