Lovačko društvo Borovo

Lovci i društvo sa tradicijom

Redovna izborna Skupština LD Borovo 2016

Borovo, 05.03.2016. - Danas je u Borovu u prisustvu članova, uzvanika i gostiju održana redovna izborna Skupština LD Borovo na kojoj je izabrano novo rukovodstvo.

 

Sednicu je sazvao dosadašnji predsednik LD Borovo g. Jovan Okovački te je predložio radno predsedništvo u sastavu: Radoslav Durajlija, predsednik, Branislav Vukotić, član i Mirko Španović, član, koje je nastavilo vođenje sednice Skupštine do izbora novog predsednika.
Na dostavljeni poziv članovima Skupštine, odazvalo se i prisustvovalo sednici Skupštine ukupno 29 lovaca članova LD Borovo, a istim je bio predviđen je dnevni red u 10 tačaka koji je za 1:45 minuta, iscrpljen u celosti. Izveštaj o radu LD Borovo u proteklom četverogodišnjem mandatu sa posebnim osvrtom na 2015. godinu, podneo je predsednik Jovan Okovački koji je sve detaljno obrazložio. Računovođa je prezentirao financijski izveštaj za kalendarsku 2015. godinu kao i lovnik te predsednici Nadzornog odbora, Disciplinske komisije i Komisije za procenu šteta od divljači.
Na predlog kandidacijske komisije kojom je predsedavao Karlo Povarzsony, za predsednika LD Borovo u narednom četverogodišnjem periodu predložen je Jovan Okovački. Drugih predloga nije bilo te je javnim glasanjem Jovan Okovački izabran za predsednika LD Borovo u narednom 4-godišnjem mandatu.
Izabrani predsednik se zahvalio svim prisutnim koju su ga izabrali za naredni mandat te predložio sastav Izvršnog odbora koji će ubuduće imati ukupno 9 članova i to u sledećem sastavu: Vukosavljević Milenko, Karlo Povarzsony, Nenad Mitrović, Dragan Todić, Dejan Petrović, Željko Lovrić, Zlatko Kelić i Branko Puškar.
Nakon završetka rada službenog dela Skupštine, predsednik Okovački je pozvao sve prisutne da nastave zajedničko druženje uz posluženje i poznatog muzičara-izvođača Branka Marinkovića – Lalića kojeg je pratio njegov respektabilni muzički sastav.