Pripreme pred otvaranje manifestacije. Okupljanje organizatora i pripema dvorišta Opštine Borovo za prijem izlagača, gostiju i takmičara .
Pripreme pred otvaranje manifestacije. Okupljanje organizatora i pripema dvorišta Opštine Borovo za prijem izlagača, gostiju i takmičara .
Manifestaciju su otvorili pozdravnim govorom Predsednik Lovačkog Društva Borovo i načelnik Opštine Borovo.
Na ocenjivanje je pristiglo 16 uzoraka kobasica, a gosti su mogli uživati
tokom celokupne manifestacije u degustaciji kobasica, čvaraka, suhomesnatih proizvoda te mesa sa roštilja.
U pripremi hrane iskazali su se članovi zavičajnog udruženja "ZUSOP".
U izradi kobasica za pečenje glavni deo posla preuzeli su naši prijatelji mesari Gordan Savičić, Željko Hil i Dragan Kolar
a pored njih stari iskusni majstori ovog zanata našli su se kao velika pomoc pri obradi mesa te ocenjivanju kobasica u takmičarskom delu.
Zahvaljujemo se i našim članovima lovcima koji su bili na visini zadatka pri
služenju navedenih gastronomskih specijaliteta i raznovrsnih pića za sve posetioce manifestacije.


Kao novitet u trećoj Borovskoj kobasicijadi odlučili smo dodatno počastiti sve goste sa lovačkim čobancom,
kojega je kuvao po svom ustaljenom receptu naš dragi gost i iskuni majstor Ljubiša Rajčić iz Erduta.
Na kraju takmičarskog dela podela priznanja, pehara, zahvalnica... i ostalih nagrada.
Prvo mesto zauzo je Dragan Prodanović iz Baranje,
dok su drugi i treći bili nama dobro poznati Veso i Puškar iz Borova.
Ubrzo nakon proglašenja tri prvoplasirana predsednik Lovačkog Društva Borovo,
zahvalio je svim takmičarima, izlagačima i posetiocima na dobrom odazivu i na taj način zatvorio manifestaciju za ovu sezonu.