U nedelju 29.05.2022. održan je prvi Karabinski kup Zajedničkog Veća Opština.

Prvi domaćin ovog takmičenja izabrano je Lovačko društvo Borovo kao začetnik ove ideje karabinskog takmičenja na metu srndaća na 100m.

Ovaj kup održan je u organizaciji LD Borovo i pod pokroviteljstvom Zajedničkog Veća Opština.

Kup obuhvata sve opštine na području delovanja ZVO a zamišljeno je da svake godine domaćin bude drugo lovačko društvo.

Takmičenje se odvijalo u dve konkurencije a to su Ekipno i najbolji pojedinac uz prelazni pehar koji je potrebno osvojiti tri puta za redom da bi ostao u vlasništvu pobedničkog društva.

U gađanju karabinom na metu srndaća usprkos lošim vremenskim uslovima učestvovalo je 12 lovačkih društava s našeg područja.

Prvo mesto ekipno i prelazni pehar pripali su Lovačkom društvu “Borovo”.

Drugo mesto ekipno osvojilo je Lovačko društvo “Fazan” iz Bršadina, a treće Lovačko društvo “Fazan” iz Vere.

Pojedinačno prvi je bio Živojin Jerković, drugi Veljko Horvat, a treći Milan Dabić.

Ova sportska manifestacija odvijala se u sportskom duhu s puno uzbuđenja i  isčekivanja, nakon takmičarskog dela druženje je nastavljeno uz ručak i druženje do kasnih poslepodnevnih sati. Zahvaljujemo se svim takmičarima I gostima na odazivu I podršci koju su nam poklonili.

Dobra kob i Dobar pogled svim kolegama lovcima!

U subotu 14.05.2022. lovci LD Borova su imali akciju Ispuštanja zeca u lovište.
Ovo je prva akcija ovakvog tipa ali ne i jedina uvrštena u plan i program lovačkog društva.

Na poziv prijateljskog društva " Lu Prepelica Šag-Nard" odazvali su se i naši članovi te učestvovali u takmičenju Gađanja mete srnjaka na 100m.

Lovačko društvo Borovo održalo je 15.04.2022. redovnu izveštajnu skupštinu. Izvršni odbor LD Borovo podneo  je skupštini niz izveštaja i stanje za proteklu godinu te izvestio o planovima kako za tekuću tako i za naredne godine. Skupština je jednoglasno usvojila sve planove i izveštaje. Sve kritike i utisci su bili pozitivni kao i finansijski bilnas kojim se LD Borovo može pohvaliti. Zahvaljujući dobrom i domaćinskom gospodarenju LD Borovo dugi niz godina piše pozitivan bilans sa značajnim finansijskim rezultatom. Kako na finansijskom tako i na radnom i lovnom nivou LD Borovo beleži porast fonda divljači, a svi lovno tehnički objekti su uredni i spremni za otvaranje nove lovne sezone. LD Borovo je za ovu godinu pripremilo niz događanja i manifestacija gde planira okupiti kako lovce i ljubitelje prirode tako i sve ljude dobre volje te raditi na unapređivanju društevnog života i lovstva ne samo na teritoriji Opštine Borovo već i šire. Ovu ideju i nameru podržale su i neke od najznačajnijih organizacija za našu zajednicu među kojima su i Zajedničko Veće Opština.

Ovim putem bi se zahvalio svima koji podržavaju naš rad i trud, a posebno bi naglasio naše zaslužne članove čije iskustvo je od velikog značaja a podrška neizostavna.

Izvšni odbor LD Borova se zahvalio lovcima na fer i korektnom ponašanju u protekloj lovnoj sezoni čemu se nada i u ovoj predstojećoj!

Kobra Kob i Dobar Pogled svim kolegama!

Pripreme pred otvaranje manifestacije. Okupljanje organizatora i pripema dvorišta Opštine Borovo za prijem izlagača, gostiju i takmičara .