Lovačko društvo Borovo u nedelju 01.10.2023. organizovalo je pucanje na mete glinenih golubova, manifestaciju koja se tradicionalno održava poslednjih 25 godina. Snage su odmerili mlađi i stariji članovi društva, u sportskom duhu, a sve sa ciljem dobre zabave.

U nizu svojih aktivnosti članstvo lovačkog društva Borovo održalo je prvu školicu u prirodi. Nakon dve škole u prirodi prilagođene za osnovnoškolce ovo je prva školica prilagođena deci predškolskog uzrasta.

LD “Borovo” učestvovalo je u Ostrovu 21.08.2022. na drugom pucanju u organizaciji LD “Jelen” Ostrovo u  disciplini lovno streljaštvo (pucanje na metu srndaća na 100m)

LD Borovo pored tradicije lovstva koju gaji 101 godinu aktivno učestvuje u društvenom i socijalnom životi kako u svojoj opštini tako iu regionu, uz lovačka takmičenja i ostale manifestacije veliku pažnju posvećujemo omladini i radu sa decom.

Drugu godinu za redom LD “Borovo” se posvećuje radu sa decom i omladinom, sve u svrhu upoznavanja dece starijeg i mlađeg uzrasta sa prirodom, florom i faunom koja nas okružuje.

 U saradnji sa SRD Sloga Borovo  i DVD Borovo ova druga škola u prirodi je održana uspešno i sa velikim odazivom dece, uz naravno podršku  kako Opštine Borovo i Zajedničkog Veća Opština tako i entuzijasta i ljubitelja prirode koji podržavaju naš rad i program.

U nedelju 29.05.2022. održan je prvi Karabinski kup Zajedničkog Veća Opština.

Prvi domaćin ovog takmičenja izabrano je Lovačko društvo Borovo kao začetnik ove ideje karabinskog takmičenja na metu srndaća na 100m.

Ovaj kup održan je u organizaciji LD Borovo i pod pokroviteljstvom Zajedničkog Veća Opština.

Kup obuhvata sve opštine na području delovanja ZVO a zamišljeno je da svake godine domaćin bude drugo lovačko društvo.

Takmičenje se odvijalo u dve konkurencije a to su Ekipno i najbolji pojedinac uz prelazni pehar koji je potrebno osvojiti tri puta za redom da bi ostao u vlasništvu pobedničkog društva.

U gađanju karabinom na metu srndaća usprkos lošim vremenskim uslovima učestvovalo je 12 lovačkih društava s našeg područja.

Prvo mesto ekipno i prelazni pehar pripali su Lovačkom društvu “Borovo”.

Drugo mesto ekipno osvojilo je Lovačko društvo “Fazan” iz Bršadina, a treće Lovačko društvo “Fazan” iz Vere.

Pojedinačno prvi je bio Živojin Jerković, drugi Veljko Horvat, a treći Milan Dabić.

Ova sportska manifestacija odvijala se u sportskom duhu s puno uzbuđenja i  isčekivanja, nakon takmičarskog dela druženje je nastavljeno uz ručak i druženje do kasnih poslepodnevnih sati. Zahvaljujemo se svim takmičarima I gostima na odazivu I podršci koju su nam poklonili.

Dobra kob i Dobar pogled svim kolegama lovcima!