LD Borovo pored tradicije lovstva koju gaji 101 godinu aktivno učestvuje u društvenom i socijalnom životi kako u svojoj opštini tako iu regionu, uz lovačka takmičenja i ostale manifestacije veliku pažnju posvećujemo omladini i radu sa decom.

Drugu godinu za redom LD “Borovo” se posvećuje radu sa decom i omladinom, sve u svrhu upoznavanja dece starijeg i mlađeg uzrasta sa prirodom, florom i faunom koja nas okružuje.

 U saradnji sa SRD Sloga Borovo  i DVD Borovo ova druga škola u prirodi je održana uspešno i sa velikim odazivom dece, uz naravno podršku  kako Opštine Borovo i Zajedničkog Veća Opština tako i entuzijasta i ljubitelja prirode koji podržavaju naš rad i program.

Uz doručak i nekoliko radionica te predavanja, deca su mogla da se upoznaju sa prirodom koja nas okružuje kao i životinjama koje u njoj žive. Što je uz jednu malu šetnjicu po lovištu i demonstrirano. Nakom edukativnog programa učesnicima su podeljeni prigodni paketići i kačketi sa nazivom ovog programa. Sve to budno je ispratio i naš medijski pokrovitelj Radio Borovo koji budno prati i prenosi naše aktivnosti.

U vremenu u kojem živimo u kojem je demografska slika izuzetno loša, ovakve manifestacije daju tračak svetlosti i nade, da naša budućnost ima svetlu tačku a to su upravo naša deca. Deca koja se će poznavati prirodu koja ih okružuje i snalaziti se u njoj, baviti se sportom i odrastati u jednoj zdravoj društvenoj sredini a mi smo dužni da im to obezbedimo.

Ovim putem se još jednom zahvaljujemo svim učesnicima, sponzorima i prijateljima koji su pomogli u realizaciji ovog programa sa ciljem i željom da svake godine ovaj program bude bogatiji i okupi što više učesnika.

Veliko hvala!