Obaveštavamo zainteresovane ekipe da L. D. Borovo planira 20.06.2021 organizaciju takmičenja u lovnom streljaštvu.  Disciplina "Lovački karabin" -100m. 

Takmičenje ovog tipa biti će po prvi puta organizovano u našem lovačkom društvu kao terenski deo obilježavanja 100 godina postojanja lovačkog društva . Skup takmičara je na lovačkom domu u 8.00 h zbog sigurnosnih razloga na lokaciji lovačko streliste L.D Borovo čitavom površinom biti će ograđeno reflektirajućim trakama kao i ruta kretanja takmičara od lovačkog doma do strelišta .

Propozicije:

Takmičenje je predviđeno u ekipnoj konkurenciji. Svaku ekipu čini tri lovca, svaki član ekipe ima po tri metka na metu

 " Srnjaka" bez pokazivanja mesta pogotka pojedinih hitaca sa visoke čeke. Sabiranjem pogodaka sva tri člana ekipe dolazi se do ekipnog rezultata.

Za šest najboljih pojedinaca iz ekipnog dela predviđeno je finale u pojedinačnoj konkurenciji. Finale se izvodi s još po dva metka sa udaljenosti od 70 m iz stojećeg stava a ukupan broj bodova dobija se sabiranjem rezultata kojeg je pojedinac ostvario u ekipnom delu i bodova u finalnoj seriji. 

Uslovi pri izvođenju takmičarskog dela :

  1. Svaki takmičar dužan je imati dokumente i oružje nositi u futroli sve dok ga Glavni sudac takmičenja ne prozove na pucačku liniju.
  2. U ekipnom delu takmičar je dužan prije pristupanja vatrenoj liniji skinuti kajiš (remen) s puške  i pokazati oružje  kontroloru opreme (Glavni sudac)
  3. Maksimalna masa kompleta puške i optičkog nišana je do 5kg.
  4. Maksimalno uvećanje optičkog nišana je 12 puta a optike s mogućnosti digitalnog podešavanja uvećanja( zumiranja) ne ulazi u konkurenciju takmičenja.
  5. Svaki takmičar u slučaju zatajenja oružja i ostalih problema može ostvariti kontakt isključivo s glavnim sucem " dizanjem ruke u vis"
  6. Takmičar može sa sobom na pucačku liniju nositi po želji svoju stolicu i podmetač za pod- kundak a optičk uređaje za očitavanje rezultata na meti je zabranjeno koristiti.
  7. U kategoriju takmičenja ne ulazi malokalibarsko oružje nego isključivo veliki kalibar.
  8. Nakon što takmičar obavi sve predradnje na liniji pucanja i dobije znak " start" svoja tri metka na metu mora izvesti u roku od 5 min.
  9. Takmičar ima pravo isprobati oružje ako želi isključivo uz najavu glavnom sucu i prije početka serije.

 

Za sve ekipe koje se odazovu predviđene su zahvalnice L.D Borova a prve tri ekipe dobijaju pehare.

U pojedinačnoj konkurenciji svih šest finalista dobijaju priznanice za ostvaren plasman a  tri prvoplasirana pojedinca medalje.

Za sve učesnike i goste obezbeđene su mete te konzumacija hrane i pića na Lovačkom domu L.D. Borova.

Zbog mera za suzbijanje korona virusa svi zainteresovani neka najave dolazak jel ukupan broj učesnika je ograničen.

Učesnici se mole da maksimalno ispoštuju mere nastale zbog korona virusa i sve propise o sigurnom rukovanju oružjem.

 

Za više informacija kontakt telefoni

0981905199

0991902592